De Schoonste Winkelgebieden Verkiezing 2016 heeft een winnaar! De Limburglaan in Eindhoven is verkozen tot Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016 en liet daarmee de winkelcentra Brandevoort in Helmond (2), De Leim in Maastricht (3) en de overige 556 deelnemende winkelcentra in heel Nederland achter zich.

Levensgenieters

Het is opvallend dat de top-3 van schoonste winkelgebieden volledig uit bedrijven uit de zuidelijke provincies bestaat. De winkeliers in deze winkelgebieden reageren zeer eenduidig op onze vraag hoe dit kan worden veroorzaakt. De Eindhovense slager Hans Worst in een reactie: “Mensen in het zuiden staan over het algemeen toch een beetje bekend om hun bourgondische levensstijl. Er wordt hier volop genoten van het leven en een schone winkel is één van de factoren die bijdragen aan een goede leefkwaliteit en een prettige leefomgeving. Hier lopen mensen nog vijf stappen om om hun afval netjes in een afvalbak te doen.”

De voordelen van schoon winkelen

Uit onderzoek blijkt dat een schone winkelomgeving veel voordelen heeft. Om er drie willekeurige voordelen uit te lichten: een schone winkelomgeving draagt bij aan het gevoel van veiligheid, een hogere klanttevredenheid én zorgt ervoor dat consumenten tijdens het winkelen meer besteden. Kort gezegd is iedereen gebaat bij een schoon winkelcentrum met schone winkels: zowel consumenten als winkeliers.

Winkel schoonmaken

Een betere omzet begint met een schone winkel. Wilt u ook meer omzet uit uw winkel halen? Alles voor een schone winkel koopt u bij Vikan