Winkel gesloten vanwege faillissement

Ondernemen is altijd een passie van me geweest, als jong jochie ging ik al de straten op om geld op te halen voor een nieuwe speeltuin. Ik had een stuk tekst uitgeprint op de computer waarop stond dat we een X bedrag nodig hadden voor een aantal speeltoestellen. De gemeente, mocht dat bedrag opgehaald worden, zou de toestellen vervolgens plaatsen.
In een half uurtje had ik 20 gulden bij elkaar gebracht om snoep te kopen…

Mijn moeder was iets minder blij met mijn fraudelente handeltje aangezien ik de belofte van de nieuwe speeltoestellen natuurlijk niet kon waarmaken.

Jaren later na mijn HBO studie te hebben afgerond heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een kleding winkel gestart in winkelcentrum de oranjerie in Apeldoorn.

Faillissement in aantocht

Ondanks een aantal zeer goede jaren is het helaas niet gelukt om de boel aan de praat te houden. In 2008 was dan óók het jaar van de grote kredietcrisis en de concurrentie met webshops vergemakkelijkte het niet om een fysieke winkel te blijven runnen. Het winkelcentrum werd uitgedund door verscheidenen winkels die om mij heen begonnen te verdwijnen. Daar waar ik jarenlang hard voor had gezwoegd bleek onder mij weg te vallen.

Bezinning

In de periode na het faillissement heb ik wel even wat tijd nodig gehad om weer energie te vinden in een nieuw project. Ik moet daarvoor onder andere de Woningontruiming Centrale in het speciaal bedanken voor de snelle afhandeling en leeghalen van de winkel. In combinatie met het opkopen van de inboedel was het mogelijk om er relatief zonder al teveel kleerscheuren er vanaf te zijn.

In die periode ben ik parttime gaan werken en heb ik goed kunnen nadenken over wat mijn volgende avontuur zou gaan worden.

Vandaag de dag

Ondernemen blijft altijd in je bloed zitten en dat moet stromen. Vooralsnog houd ik nog vast aan mijn parttime baan waar ik heel veel plezier in beleef. Daarnaast ben ik bezig met een webshop cursus van de LOI om een idee verder uit te rollen.
Deze combinatie biedt mij de zekerheid om naast salaris garantie toch te kunnen blijven werken aan mijn droom om volledig zelfstandig ondernemer te worden.

Auteur: Jan V. Assel