De winter is in volle gang en dat betekent dat velen van ons binnenkort weer op wintersport gaan. Veel winkelcentra in het hele land hebben een speciale actie opgezet, waarmee u kunt sparen voor hoge kortingen op splinternieuwe A-kwaliteit winterbanden. Dat is veilig, praktisch en voordelig!

Winterbanden: verplicht in Duitsland

Gaat u op wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland en rijdt u door Duitsland? Wees er dan op voorbereid dat u bij winterse omstandigheden (sneeuw, ijzel) beschikt over winterbanden. Sinds 1 december 2010 is dit verplicht in Duitsland. Als u betrokken raakt bij een ongeluk en het blijkt dat u geen winterbanden hebt, kunt u hiervoor zwaar bestraft worden. Ga daarom veilig op weg en zorg dat u winterbanden hebt.

Boodschappen doen en korting ontvangen op winterbanden

Bij veel landelijke winkelcentra kunt u nu sparen voor hoge kortingen op nieuwe winterbanden. Een prachtige actie, niet alleen wanneer u op wintersportvakantie gaat, maar ook wanneer u tijdens de wintermaanden gewoon in Nederland blijft. Ook in Nederland bieden winterbanden namelijk vele voordelen, zoals een veel kortere remweg. Al wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celcius duikt, rijdt u veiliger met winterbanden dan met zomer- of all-season-banden!

Een actie voor iedereen

Voorzitter Wilbert van den Winter van de Nationale Stichting Winkelcentra over de actie: “Deze actie is echt een actie voor iedereen. We kregen in het verleden wel eens te horen dat acties maar voor een beperkte doelgroep interessant zouden zijn, maar aan winterbanden heeft iedereen iets.” De woorden van Van den Winter lijken hout te snijden, getuige de succesvolle start van de actie. Mensen nemen massaal deel aan de actie en zijn erg positief. De actie loopt nog tot en met februari.